Autor: Margot Vent • 18. aprill 2023

Nakkushaiguste tervisekontrolli läbimise tihedus sõltub ettevõtte riskihinnangust

Terviseameti teatel sõltub nakkushaiguste tervisekontrolli läbimise tihedus ettevõtte riskihinnangust. Tervisetõend on endiselt vajalik õpetajatele ja lasteasutuse töötajatele, toidukäitlejatele, meditsiinitöötajatele, kliendiga vahetult kokku puutuvatele ilu- ja isikuteenuseid osutavatele töötajatele jt.
Nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seaduse (NETS) kohaselt ei pea tervisekontrolli enam iga kahe aasta tagant tegema.
Foto: Shutterstock

2017. aastal muudetud Nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seaduse (NETS) kohaselt ei pea tervisekontrolli enam iga kahe aasta tagant tegema. Nakkushaiguste tervisekontrolli reguleerib NETS-i § 13 "Töötaja, tööandja ja ettevõtja tervisekontroll nakkushaiguste suhtes". Selle kohaselt peavad õpetajad ja lasteasutuse töötajad, toidukäitlejad ja meditsiinitöötajad tööle asudes läbima tervisekontrolli nakkushaiguste suhtes.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708