Autor: Meditsiiniuudised • 2. mai 2023

TAI: Eesti inimese tervena elada jäänud aastate kasv on peatunud

Tervise Arengu Instituut avaldas aprilli lõpus toimunud rahvatervishoiu konverentsil kogumiku "Rahvastiku tervise aastaraamat 2023", mis annab ülevaate viimase 20 aasta õnnestumistest tervises ning toob väljakutsetena esile rahvastiku vananemisest ning eluviisist tingitud suureneva surve tervishoiu- ja sotsiaalsüsteemile.
Fotol: President Alar Karis, kes avas 27.04.2023 toimunud rahvatervishoiu konverentsi, kus esitleti rahvastiku tervise aastaraamatut.
Foto: Kalev Lilleorg

Aastaraamatus toob TAI välja, et piiratud vahendite tingimuses tagab tervishoiusüsteemi jätkusuutlikkuse tugev ja süsteemne valdkonnaülene ennetus. Eesti inimese oodatav eluiga on viimase 20 aastaga pikenenud, kuid tervena elada jäänud aastate kasv on peatunud, vahendas TAI.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708