Autor: Kadi Heinsalu • 5. mai 2023

Müoomi ravimivalik Eestis laienes

Paljusid keskealisi naisi kimbutava müoomi ravimite valik laienes, kuna tervisekassa tegi soodustuse kaudu kättesaadavaks ühe uue ravimi.
Emakamudel arsti käes.
Foto: Shutterstock

Tervisekassa esindaja sõnul sai müoomi raviks sai kättesaadavaks ravim Ryeqo (relugoliks + östradiool + noretisteroon), tegemist on retseptiravimiga, mida saab kasutada ambulatoorselt. Selle piirhind on ravimiinfo.ee-s 76,69 eurot, 75%lise soodustusega on hind 21,05 eurot ja 90%lise soodustusega 9,92 eurot. Ravim on teise valiku preparaadiks patsientidele, kellel esmavaliku ravimid (traneksaamhape, hormonaalsed kontratseptiivid, emakasisesed rasestumisvastased vahendid) on ebaefektiivsed või talumatud. Erialaspetsialistid näevad uut ravimit alternatiivina süstitavatele GnRH-analoogidele gosereliinile ja triptoreliinile. Ka viimaste soodusmäära tõstis tervisekassa aprillist müoomi näidustusel 50% pealt 75% peale ning ühtlustas väljakirjutamise tingimusi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099