Kuula artiklit
Autor: Meditsiiniuudised • 6. mai 2023
Kuula artiklit

Suri neurokirurg Andres Ellamaa

Reede õhtul suri neurokirurg, üks Eesti Arstide Liidu (taas)asutajaid ja tervishoiuminister vabariigi algusaastail Andres Ellamaa.
Neurokirurg Andres Ellamaa

Andres Ellamaa oleks septembris saanud 79aastaseks. Tema surmast teatas ERR.

Wikipedia andmete sündis Ellamaa 1944. aastal Suhhobezvodnoje vanglas Gorki oblastis (tema ema arreteeriti juuniküüditamise ajal) ja ta oli kaheaastane, kui pääses koos emaga Eestisse.

Ta kaitses omal ajal meditsiiniteaduste kandidaadi kraadi, töötas neurokirurgina Tallinna Vabariiklikus Haiglas ja Mustamäe haiglas neurokirurgia osakonna juhatajana. Aastatel 2005–2008 oli Ellamaa Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhatuse liige ja ülemarst. Ta oli aastatel 1990–1992 Eesti Vabariigi tervishoiuminister ja ajakirja Nõukogude Eesti Tervishoid toimetaja.

Loe lisaks
Tänukiri Andres Ellamaale

Ellamaa oli ka üks Eesti Arstide Liidu asutajaliige ja asepresident 1989–90 ning Tallinna Arstide Liidu juhatuse esimees 1993–98. Kuni 2009. aastani oli ta Tallinna Linnavolikogu liige ja oli Kesklinna Halduskogu liige.

Ellamaad on tunnustatud Riigivapi IV (2002) ja III klassi (2006) teenetemärgiga. Lisaks on ta pälvinud Tallinna teenetemärgi, Eesti Arstide Liidu kuldmärgi, Ludvig Puusepa nimelise neuroloogide ja neurokirurgide teadusliku seltsi medali, Tartu Ülikooli kliinikumi preemia, Tartu Ülikooli arstiteaduskonna tunnustusdiplomi ning PERHi grand man aunimetuse.

Loe lisaks
Ellamaa: Mis ikkagi saab meie arstiabist?

Ellamaa oli Keskerakonna liige (1997) ja Tallinna linnavolikogu liige (2002-2005).

Andres Ellamaal on kaks tütart ja neli lapselast.

Suri neurokirurg Andres Ellamaa
Kuula artiklit

Suri neurokirurg Andres Ellamaa

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708