Autor: Meditsiiniuudised • 15. mai 2023

Peaasi.ee on loomas meeste vaimse tervise töörühma

Peaasi.ee möödunud reedel korraldatud meeste vaimse tervise seminariga "Mehed saunas rääkisid!? ehk tule oma vihaga ehk mis värk selle meeste tervisega on?" loodi pinnas meestelt meestele vaimse tervise töörühmale, mis toetaks meeste vaimse tervise teemade analüüsimist, käsitlemist ja teenuste loomist.
Mehed, kes tajuvad konflikti abi otsimise ja traditsioonilise maskuliinsuse vahel, otsivad vaimse tervise probleemidele abi väiksema tõenäosusega.
Foto: Shutterstock

"Ekslikult arvatakse, et kuna meestel diagnoositakse vaimse tervise häireid vähem kui naistel, jõuavad vaimse tervise probleemid meesteni harvemini. Ometi ei tähenda see, et probleemi ei oleks. Depressioonis mehed tegelevad abi otsimise asemel rohkem tähelepanu kõrvale juhtivate tegevustega ning sagedamini valitakse vaimse tervise raskustega toimetulekuks enesehävituslikud meetodid," rääkis Peaasi.ee psühholoog Andreas Holst.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099