Autor: Margot Vent • 19. mai 2023

Rehm: alkoholiaktsiisi tuleks pidevalt ajakohastada

Nädala algul Tallinnas käinud WHO Euroopa regiooni krooniliste mittenakkushaiguste nõuandva kogu liikme, Kanada sõltuvuse ja vaimse tervise keskuse vanemteadlase doktor Jürgen Rehmi sõnul tuleks Eestis alkoholiaktsiisi pidevalt ajakohastada.
Jürgen Rehm soovitas jätkata WHO parimate ostude poliitikate rakendamist.
Foto: WHO

Rehm kinnitas, et Eesti on alkoholiaktsiisi tõstmisel ja alkoholi kättesaadavuse piiramisel olnud enamasti eeskujulik. "See on toonud pikas perspektiivis kaasa tarbimise ja suremuse märgatava vähenemise ja oodatava eluea pikenemise, ent nende meetmete puhul on oluline järjepidevus. Loomulikult tuleb aktsiise pidevalt ajakohastada, et alkohol ei muutuks taskukohasemaks," ütles ta. "Kuna COVIDi pandeemiaga kaasnes stressijoomine, mis tõi kaasa sajaprotsendiliselt alkoholiga seotud surmajuhtumite kasvu, tuleks tegeleda ka selle probleemiga," lisas ta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708