Autor: Kadi Heinsalu • 21. mai 2023

Einberg semaglutiidist: kui noorukil on juba rasvumisest kaasuvad haigused, pole enam midagi kaotada

Tallinna Lastehaigla endokrinoloog Ülle Einbergi sõnul kaasuvate haigustega rasvunud noorukite puhul tasub kaaluda ja on juba kasutatud semaglutiidiravi.
Laste endokrinoloog Ülle Einberg
Foto: Erakogu

Doktor Einberg täpsustas, et Tallinna Lastehaiglas üksikud patsiendid saavad ravi semaglutiidiga, mis algselt oli loodud II tüüpi diabeetikutele, aga on saanud Euroopas ja USAs ka õiguse olla kaalulangetuse ravimiks. "Patsiente valime hoolikalt. Kindlasti tuleb samal ajal jälgida tervisliku toitumise ja liikumise põhimõtteid," rääkis ta. "Meil on küllalt palju noorukeid, kellel on juba rasvumisest tingitud kaasuvad haigused, seega kaotada ei ole midagi."

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099