Autor: Marika Väli • 24. mai 2023

Ekspertkomisjoni juht Marika Väli: Patsiendid on asjadest aru saanud ja pigem ei kaeba

Tervishoiuteenuse kvaliteedi ekspertkomisjon menetles mullu 178 avaldust ja tuvastas vajakajäämisi 42 korral, millest meditsiinilise tegevuse vigu oli 32. Need numbrid on aastate lõikes enam-vähem samad püsinud - näib, et patsiendid on teatud asjadest aru saanud ega kaeba, ent arenenud on ka meditsiin ja kindlasti ka suhtlus ja teavitamine.
Marika Väli hinnangul on patiendid teatud asjadest aru saanud ega kaeba enam nii palju.
Foto: Erakogu

Erialati tuli kaebusi traditsiooniliselt enim – 33 - hambaarstide peale. Seda ilmselt seetõttu, et hambaravi on kallis ja inimesed tahavad kas raha tagasi või uuesti teenust, millega nad rahul ei ole. Järgnesid kirurgia (22) ja esmatasandi meditsiiniabi vanglates (19).

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099