Autor: Margot Vent • 29. mai 2023

EL ja Pfizer/BioNTech teatasid COVIDi-19 vaktsiinilepingu muudatusest

Euroopa Liit (EL) ning ravimitootjad Pfizer ja BioNTech teatasid möödunud reedel, et jõudsid kokkuleppele COVID-19 vaktsiinilepingu muutmise osas, vähendades ELi ostetavate vaktsiinidooside arvu ja lükates tarnetähtaja 2026. aastasse.
Muudetud leping vähendab ELi ostetavate vaktsiinidooside arvu.
Foto: Shutterstock

Kokkulepe sündis pärast kuudepikkuseid kõnelusi ja valitsuste Brüsselile avaldatud survet, kuna COVID-19 vaktsiinidooside üleküllus on ülemaailmne ja nõudlus korduvate vaktsiinide järele väike, vahendas Reuters.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708