Autor: Meditsiiniuudised • 8. juuni 2023

Regionaalhaigla verekeskuse uues kampaanias palutakse Eesti seksikaima mehe kätt

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus koostöös Ragnar Klavaniga kutsub Eesti inimesi üles ütlema „Jah“ plasmadoonorlusele, kuna vereplasma on patsientide ravis asendamatu nii ülekandena kui oluliste ravimite allikana.
Fotol: Ragnar Klavan kutsub inimesi üles olema plasmadonoriteks.
Foto: Regionaalhaigla

Verekeskuse juhataja Ave Lellepi sõnul plasmadoonorlusega on võimalik anda rohkem, kui tavalise vereloovutusega, sest ühe plasmaloovutusega saab doonorilt korraga kolm ravidoosi plasmat. „Plasmadoonorid loovutavad vereplasmat spetsiaalse afereesiseadme abil – doonori verest eraldatakse ainult vajalik osa - vereplasma, ülejäänud ehk vererakud tagastatakse protseduuri käigus doonorile,“ rääkis Lellep ja lisas: „Plasmadoonoriks saab ainult täisvere doonor, kes talub hästi vereloovutust ning kellel on protseduuriks sobivad veenid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099