Autor: Meditsiiniuudised • 21. juuni 2023

Eesti tervishoid puutub agressiooniga kokku iganädalaselt

Eesti tervishoius esineb füüsilist agressiooni igal nädalal. Suuremad haiglate ja erivajadustega inimestega töötavate asutuste vägivaldsetes olukordades sekkuma koolitatud inimeste oskuste alalhoidmise kvalifikatsioonipäeval räägiti, milliste vägivaldse käitumisega seotud väljakutsete ja olukordadega töös kõige enam kokku puututakse.
Värske uuringu andmeil on Eesti psühhiaatriakliinikute tervishoitutöötajate kokkupuude agressiooniga teiste maadega võrreldes märkimisväärselt kõrgem.
Foto: Shutterstock

Maailma Terviseorganisatsioon andmetel kogeb agressiooni kuni 38% tervishoiutöötajatest. Ka Eestis esmakordselt tehtud tõenduspõhisest uuringust selgus, et Eesti psühhiaatriakliinikute tervishoitutöötajate kokkupuude agressiooniga on teiste maadega võrreldes märkimisväärselt kõrgem: 96,8% psühhiaatritest ja 99% psühhiaatriahaiglas töötavatest õdedest olid tööl kokku puutunud agressiivse käitumisega. Enim puututi kokku verbaalse agressiooni ja destruktiivse käitumisega ning agressiivse käitumisega kokkupuute sagedus oli märkimisväärselt kõrgem õdede hulgas.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708