Autor: Meditsiiniuudised • 10. juuli 2023

Mitme eriala eriarstide residentuur pikeneb ühe aasta võrra

Pikeneb silmaarstide, nina-kõrva-kurguarstide, närviarstide ning anestesioloogia ja intensiivraviarstide residentuuri pikkus ühe aasta võrra. See võimaldab spetsialistidel saada senisest põhjalikuma väljaõppe, teatas sotsiaaministeerium.
Residendid saavad tulevikus tohkem erialatsükleid läbida ning see tagab neile parema ettevalmistuse eriarstiks saamisel.
Foto: Shutterstock

Tartu Ülikooli residentuuriprodekaan Urmas Lepner ütles, et juba pikemat aega on üldjuhendajatel olnud soov, et nende residentuuriprogrammide kestus oleks aasta võrra pikem. Samuti on selline tagasiside saadud programmide välishindajatelt. „Eelkõige on see vajalik selleks, et residendid saaksid rohkem erialaseid tsükleid läbida. See tagab neile parema ettevalmistuse eriarstiks saamisel,“ ütles Lepner.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099