Autor: Margot Vent • 4. august 2023

Novo Nordiskit ja Eli Lillyt süüdistatakse ebapiisavas gastropareesi ohu eest hoiatamises

Ravimitootjad Novo Nordisk ja Eli Lilly seisavad silmitsi võimaliku isikukahjudega seotud kohtuasjade lainega, kuna nad ei hoiatanud patsiente piisavalt selle eest, et nende diabeedi- ja kaalulangetusravimid võivad põhjustada gastropareesi ja tugevat oksendamist.
USAs ülipopulaarne Ozempic võib ravimitootjale tuua kohtuasjade laine.
Foto: Shutterstock

Isikukahjudega tegelev advokaadibüroo Morgan & Morgan teatas kolmapäeval, et on esitanud hagi 44aastase Louisianast pärit naise nimel, kes kannatas pärast ravimite Ozempic ja Mounjaro (näidustatud ebapiisavalt kontrollitud II tüüpi suhkurtõve raviks täiskasvanutel lisaks dieedile ja füüsilisele aktiivsusele, toim) võtmist nii tugeva oksendamise all, et viidi haiglasse ja ta kaotas hambad, vahendas Financial Times.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099