Autor: Margot Vent • 7. august 2023

FDA kiitis esmakordselt heaks suukaudse sünnitusjärgse depressiooni ravimi

Ameerika Ühendriikide toidu- ja ravimiamet (FDA) kiitis möödunud reedel heaks Sage Therapeuticsi suukaudsed tabletid täiskasvanute sünnitusjärgse depressiooni raviks. Seni oli riigis sel puhul heaks kiidetud vaid intravenoosne ravi.
Ameerikas kannatab sünnitusjärgse depressiooni all iga seitsmes sünnitanud naine.
Foto: Shutterstock

FDA ravimite hindamise ja uurimise keskuse psühhiaatriaosakonna direktori Tiffany R. Farchione sõnul on suukaudse ravimi kättesaadavus vajalik paljudele naistele, kes peavad toime tulema äärmuslike ja mõnikord eluohtlike tunnetega, seisab FDA koduleheküljel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708