Autor: Meditsiiniuudised • 7. august 2023

PERHi arstid diagnoosisid esmakordselt Eestis uue meetodiga koronaararteri spasmi

Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) südamearstid diagnoosisid esmakordselt Eestis atsetüülkoliiniga koronaararteri spasmi. Meetod aitab patsiendile täpsema diagnoosi panna ja määrata individualiseeritud ravi.
PERHis diagnoositi esmakordselt Eestis atsetüülkoliiniga koronaararteri spasm.
Foto: PERH

"40ndates naispatsiendil oli suvel südamelihase infarkt, kuigi tal puudusid igasugused klassikalised südameveresoonkonna haigusi soodustavad riskitegurid. Peale haiglast lahkumist jätkusid rindkerevalud füüsilise ja emotsionaalse koormuse korral, mis segasid tuntavalt patsiendi igapäevaelu ning mille täpne põhjus ei olnud teada," kirjeldas esimese protseduuri teostanud kardioloog Boris Lapidus patsiendi olukorda.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099