Autor: Meditsiiniuudised • 11. august 2023

Tervishoidu naasvad õed hakkavad saama 30 000 eurot starditoetust

Sotsiaalministeerium saatis kooskõlastusringile seaduste muudatusettepanekud, millega luuakse võimalus maksta lähtetoetust tervishoiusüsteemi naasvatele õdedele, kui nad asuvad tööle maapiirkondadesse. Samuti muudetakse paindlikumaks apteekrite lähtetoetuse tingimusi.
Õdedele hakatakse sarnaselt eriarstidele maksma 30 000eurost lähtetoetust.
Foto: Shutterstock

Maapiirkonda tööle suunduvate nn uute õdede lähtetoetuse suurus on sarnaselt eriarstidele 30 000 eurot. Lähtetoetust on plaanis hakata maksta õdedele, kes on saanud väljaõppe ja tervishoiutöötajana registreeritud, kuid pole töötanud tervishoius vähemalt viis viimast aastat, tingimusel et nad asuvad tööle haiglavõrgu haiglasse või üldarstiabi teenuse osutaja juurde väljaspool Tallinna ja Tartut ning nendega piirnevaid valdasid. Esimeses etapis on kavas võimaldada lähtetoetust Ida-Virumaale tööle asuvatele õdedele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099