Autor: Margot Vent • 14. august 2023

THL: hooajalise gripi vaktsiini saanuil on leitud osaline ristkaitse ka H5N1 viiruste vastu

Soome tervise ja heaolu instituudi (THL) andmetel ei kaitse hooajalise gripi vaktsiin linnugripi viirusnakkuse eest, kuid vähemalt osal hooajalise gripi vaktsiini saanud inimestel on leitud osaline ristkaitse ka H5N1 viiruste vastu.
Soome tervise ja heaolu instituudi juhendi kohaselt vähendab teatud rühmade gripivastane vaktsineerimine lindude ja inimeste gripiviirusega nakatumise riski.
Foto: Shutterstock

Instituudi uuendatud inimeste linnugripi nakkuse vastu võitlemise juhend soovitab juhiseid olukordadeks, kus inimesel kahtlustatakse või on diagnoositud linnugripiviiruse põhjustatud nakkus. Muuhulgas olevat oluline arvestada inimeste neuroloogiliste sümptomite tekkimise võimalusega, vahendas Mediuutiset.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708