Autor: Kristiina Käit • 24. august 2023

Rutiinne vaktsineerimine on seotud madalama Alzheimeri tõve riskiga

Hiljutised Houstoni Health University uuringud näitasid, et mõne vaktsiini, sealhulgas teetanuse, difteeria, läkaköha, vöötohatise ja pneumokoki vastu vaktsineerimine, on seotud Alzheimeri tõve tekkeriski vähenemisega.
Uues uuringus leidsid teadlased, et mitmed täiskasvanutele tavaliselt manustatavad vaktsiinid olid sarnaselt seotud Alzheimeri tõve tekke tõenäosuse vähenemisega.
Foto: Shutterstock

Varasemad uuringud näitasid, et inimestel, kes olid saanud vähemalt ühe gripivaktsiini, oli 40% väiksem tõenäosus haigestuda Alzheimeri tõve võrreldes nendega, kes ei olnud vaktsineeritud, mistõttu hakati uurima ka teisi vaktsiine, kirjutab MedicalNewsToday.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099