Autor: Kristiina Käit • 25. august 2023

Läti käivitab HIV-ennetusprojekti

Lätis käivitatud ainulaadne HIV-ennetuse pilootprojekt PrEP Riga pakub tasuta ravimeid ja testimist sugulisel teel levivate nakkuste (STI) ja hepatiidi vastu, projekti käivitajaks on LGBT ja nende sõprade ühendus “Mozaīka”.
Foto: Shutterstock

PrEP on kokkupuute- või kokkupuuteeelne kaitse HIVi vastu. See on retseptiravim, mis õigel kasutamisel vähendab HIV-iga nakatumise võimalust kuni 99%. PrEP kaitseb üksi HIV-i eest, see ei kaitse teiste sugulisel teel levivate nakkuste eest, kirjutas Läti Rahvusringhääling.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708