Kuula artiklit
Autor: Margot Vent • 31. august 2023
Kuula artiklit

Inglismaa võtab esimesena maailmas kasutusele seitsmeminutilise vähiravi

Suurbritannia riiklik tervishoiuteenistus (NHS) hakkab esimesena maailmas pakkuma sadadele patsientidele vähiravimi süsti, mis võib märkimisväärselt lühendada raviaega.
Süstides manustamine vähendab ravi aega märkimisväärselt.
Foto: Shutterstock

Nahaalust süsti hakatakse ravimi- ja tervishoiutoodete reguleeriva agentuuri (MHRA) heakskiidul pakkuma patsientidele, keda on ravitud immunoteraapia (atesolisumab) abil, andmaks vähiravimeeskondadele aega rohkemate patsientide raviks, vahendas Reuters.

Atesolisumabi (tuntud ka nime all Tecentriq) manustatakse patsientidele tavaliselt intravenoosselt tilguti kaudu ja protseduur võib võtta 30-60 minutit. Süstina manustamine võtab Roche Products Limitedi meditsiinidirektori Marius Scholtzi kinnitusel umbes seitse minutit. NHS eeldab, et suurem osa igal aastal atesolisumabi ravi alustavate patsientidest läheb üle aega säästvale süstile.

Inglismaa võtab esimesena maailmas kasutusele seitsmeminutilise vähiravi
Kuula artiklit

Inglismaa võtab esimesena maailmas kasutusele seitsmeminutilise vähiravi

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708