Autor: Meditsiiniuudised • 31. august 2023

TAI: kolme sõeluuringu osalusmäärad ületasid koroonaeelse perioodi

Tervise Arengu Instituudi (TAI) neljapäeval avaldatud andmetest selgus, et mullused sõeluuringute osalusmäärad ületasid koroonaeelse perioodi. Rinnavähi sõeluuringul osales 62,6% ja emakakaelavähi sõeluuringul 54% kutsutud naistest ning jämesoolevähi sõeluuringul 54,9% kutsutud meestest ja naistest.
TAI teatel ületasid kolme sõeluuringu osalusmäärad mullu koroonaeelse perioodi.
Foto: Shutterstock

"Oleme koroonaaja keerulistest oludest edukalt väljunud ja kõigi kolme sõeluuringu osalusmäärad on ületanud koroonaeelse perioodi. Sõeluuringute osalusmäär on võrreldes 2019. aastaga tõusnud rinnavähi sõeluuringul 6,7, emakakaelavähi sõeluuringul 6,4 ja jämesoolevähi sõeluuringul 1,7 protsendipunkti," tõdes TAI vähi sõeluuringute registri juht Birgit Merila.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099