Autor: Meditsiiniuudised • 5. september 2023

Õiguskantsleri eksperdimeeskond avastas Tartu vanglas palju murettekitavat

Õiguskantsler Ülle Madise saatis Tartu vanglale ja justiitsministeeriumile kirja, milles toob esile hulga vangla puudusi ja kahetsusväärseid olukordi. Peaasjalikult tehakse etteheiteid ja tuuakse välja vajakajäämisi vangla meditsiiniosakonna osas.
Õiguskantsleri nõunikud kontrollisid Tartu vanglat ja vanglate psühhiaatriaosakonda tänavu mais.
Foto: Vikipeedia

Suur osa eraldatud lukustatud kambris viibivaid vange on psüühikahäiretega inimesed, aga vangla tervishoiutöötajad ei jälgi iga päev üksikvangistuses inimeste terviseseisundit. Samal ajal käivad pereõed vangla üksuste eluosakondades iga päev, kirjutab Eesti Päevaleht.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099