Autor: Margot Vent • 20. september 2023

FDA nõustajad arutavad kunstliku emaka loomise võimalusi

Ameerika Ühendriikide toidu- ja ravimiameti nõustajad arutavad sel nädalal kunstliku emaka loomise eetikat ja võimalusi, suurendamaks äärmiselt enneaegsete laste pikaajaliste terviseprobleemideta ellujäämise võimalust.
Ameerikas arutatakse võimalust abistada tulevikus väga enneaegseid lapsi kunstemakas.
Foto: Shutterstock

Kunstemakat ei ole seni inimestel testitud, küll aga on seda kasutatud loomade arendamiseks. Inimese kunstemakast loodetakse abi suure terviseprobleemi – laste enneaegse sünnituse tõttu suremise – lahendamisel, vahendas CNN.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708