Kuula artiklit
Autor: Meditsiiniuudised • 26. september 2023
Kuula artiklit

Ateroskleroositeemad novembris koos ukrainlaste ja baltlastega

Novembri alguses toimub Tallinnas kahepäevane rahvusvaheline ateroskleoroosikonverents, kus osalejad ja lektorid on nii Baltimaadest kui ka Ukrainast, mida tutvustab üks organiseerijaid professor Margus Viigimaa.

Balti-Ukraina ateroskleroosikonverents toimub hübriidformaadis Tallinnas 10. novembril Hilton Tallinn Park hotellis, eelmise päeva eelsessioon kannab pealkirja „Perekondliku hüperkolesteroleemia ümarlaud“. Kongressi avasõnad koos Margus Viigimaaga lausub Ukraina ateroslekroosiühingu juhina doktor Olena Mitchenko. Teemadeks on LDL-kolesterool, düslipideemia eri nurkadest, primaarne ja sekundaarne düslipideemia Ukrainas, düslipideemia ravi Lätis ja Leedus ja muidugi ka Eestis. Eraldi sessioon on kardiovaskulaarsetest riskidest II tüüpi diabeedi ravis eri riikides.

Räägitakse pärgarterite ateroskleroosist, angiinast, geeniandmete kasutamisest haiguste ennetuses ja ravis jne. Eesti lektorid on lisaks Viigimaale Anu Hedman, Andres Metspalu, Martin Serg.

Täpsem kava ja registreerimine SIIT.

Ateroskleroositeemad novembris koos ukrainlaste ja baltlastega
Kuula artiklit

Ateroskleroositeemad novembris koos ukrainlaste ja baltlastega

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708