Autor: Margot Vent • 27. september 2023

Šotimaal avatakse järelevalve all uimastite süstimise koht

Šotimaa Glasgow linnavolikogu kiitis heaks Suurbritannia esimese koolitatud spetsialistide järelevalve all uimastite süstimise koha avamise, et vähendada nakkushaigustesse haigestumise ja üledooside arvu Euroopa kõrgeima uimastisurmade arvuga Šotimaal. Sarnaseid projekte on varem tehtud ka Euroopas, Kanadas ja Austraalias.
Šotimaal oli mullu miljoni 15-65aastase elaniku kohta 248 uimastisurma.
Foto: Shutterstock

Ehkki otsuse vastased peavad sellist kohta uimastite kuritarvitamise magnetiks, väidavad toetajad, et vähendavad sellega üledoosist põhjustatud surmajuhtumeid ja avalikku süstimist ning toovad inimesi raviteenuste juurde, vahendas Reuters.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708