Autor: Meditsiiniuudised • 29. september 2023

FDA hoiab kaalu langetavatel ravimitel seoses enesetapumõtete teatistega silma peal

Ameerika Ühendriikide toidu- ja ravimiamet (FDA) on kõrvaltoimete andmebaasi andmeil kaalu langetavaid ravimeid tarbinud patsientidelt viimase 13 aasta jooksul saanud 265 suitsiidsete mõtete või suitsiidse käitumise teatist.
Ozempicu, Wegovy ja Mounjaro kliinilised uuringud FDA andmetel enesetapuriski näidanud ei ole.
Foto: Shutterstock

Patsiendid kirjeldavad teatistes vahetult pärast ravimi võtmise alustamist või annuse suurendamist tekkinud enesetapumõtteid ning sümptomite lakkamist pärast seda, kui ravimi võtmine on lõpetatud või annust alandatud. FDA hoiab sellisel infol silma peal, et aidata otsustada, kas jätkata ravimi ohutuse uurimist ja võtta kasutusele patsiente kaitsvaid meetmeid, näiteks nõuda hoiatuste lisamist, vahendas Reuters.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708