Autor: Kristiina Käit • 3. oktoober 2023

Läti soovib alandada ravimite hinnad Eesti ja Leeduga samale tasemele

Lätis on kõrgem käibemaks ja jaemüügi juurdehindlus, mida on eriti tunda kallite ravimite puhul. Eelmisel aastal töötati välja ja sel aastal uuendati ravimihindade alandamise kontseptsiooni. Põhiidee on tagada, et ravimid ei oleks Lätis kallimad kui Leedus ja Eestis.
32 ravimit, mida Maailma Terviseorganisatsioon on tunnistanud hädavajalikuks ja mis peavad olema igas riigis teatud diagnooside korral kättesaadavad, on küll registreeritud Lätis, kuid kümnendikku neist ravimitest ei hüvitata.
Foto: Shutterstock

Läti tervishoiuministeerium on võtnud endale kohustuse parandada koos arstide ja Maailma Terviseorganisatsiooni ekspertidega hüvitatavate ravimite süsteemi Lätis, samuti muuta ravimite väljakirjutamise kriteeriumide määramine läbipaistvamaks, eriti kui rahastamine on piiratud, vahendab Läti rahvusringhääling 1. oktoobril eetris olnud telesaadet "De Facto".

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708