Autor: Meditsiiniuudised • 6. oktoober 2023

Hasartmängusõltuvuse riskirühma kuulub 11% Eesti elanikest ja 24% kahe aasta jooksul mänginuist

Hasartmängusõltuvuse nõustamiskeskuse (HNK) tänavu tellitud kordusuuringust "Eesti elanike kokkupuuted hasartmängudega 2023" ilmnes, et hasartmängusõltuvuse riskirühma kuulub 11% Eesti elanikest ja 24% kahe aasta jooksul mänginuist.
Hasartmängusõltuvuse riskirühma kuulub 11% Eesti elanikest
Foto: Shutterstock

Uuringu käigus analüüsiti elanikkonna jagunemist hasartmängudega kokkupuute ulatuse põhjal, sh internetis ja väljaspool internetti mängimist ning erinevat tüüpi hasartmängude mängimise ulatust puudutavalt; hasartmängusõltuvuse riskirühmade osakaalu, riskirühmade tausta ja hasartmängimisega seotud probleemide tajumist riskirühmades; nõustumist probleemsele käitumisele viitavate väidetega; mängimise põhjuseid ja teadlikkust blokeeringutest ning hasartmängu reklaami märkamist ja selle tajutud mõju. Uuringusse kaasati 1 015 410 Eesti elanikku vanuses 15–74 aastat.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708