Autor: Margot Vent • 23. oktoober 2023

Veerus: Eestis pääseb naistearstile kiiremini kui Soomes

Lääne-Tallinna keskhaigla naistekliiniku ülemarst-juhataja ja naistearstide seltsi juhatuse liige doktor Piret Veerus ütles Soome meedias ülemöödunud nädalal käsitletud naistehaiguste diagnooside hilinemise teemat kommenteerides, et meil pääseb naistearstile teadaolevalt kiiremini kui Soomes.
Doktor Piret Veerus.
Foto: Lääne-Tallinna Keskhaigla

Professor Terhi Piltonen rääkis artiklis günekoloogilise abi raskendatud kättesaadavusest Soomes, kus esmatasandi ja töötervishoiuarstidel ei pruugi olla piisavalt võimekust (ultraheliseadet, vajalike uuringute tegemise võimalust, ka teadmisi) keerulisemate günekoloogiliste probleemide diagnoosimisel ja ravimisel, mistõttu ei pruugi patsiendid nende muredega alati abi saada piisavalt kiiresti. Juhul, kui patsient vajab eriarstiabi, on Soomes vajalik saatekiri, pikkade ootejärjekordade tõttu tuleb vastuvõtuaega oodata kaua ja vaid vähestel on võimalus kiiresti pöörduda naistearsti tasulisele vastuvõtule.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099