Autor: Meditsiiniuudised • 25. oktoober 2023

Ulp: sotsiaalmeedias leviv väärinfo tuleb ümber lükata

Tartu ülikooli kliinikumi vanemarst-õppejõud, radioloog Sulev Ulp ütles Facebookis ringlevat mammograafia kahjulikkust puudutavat väärinfot kommenteerides, et seda on ligi 40aastasele sõeluuringute kogemusele toetudes lihtne ümber lükata.
Radioloog Sulev Ulp
Foto: Kliinikumi leht

Kahe välismaise kasutaja postituste põhjal koostatud eestikeese postituse kohaselt olevat 50-60% mammograafia tulemustest valed, protseduuri käigus saadav radioaktiivsus naistele ohtlik ja hoopis protseduur ise põhjustavat naistele vähki.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708