Autor: Kristiina Käit • 26. oktoober 2023

Eakamatel jääb RS-viirus sageli diagnoosimata

Respiratoor-süntsütiaalne viirus (RSV) viib väikelapsed ja vanurid sageli haiglasse, eriti haavatavad on alla 6 kuu vanused lapsed, kuid neil on viirust kerge diagnoosida. Eakamate puhul jääb RSV sageli diagnoosimata.
Eakatel jääb RS-viirus sageli diagnoosimata.
Foto: Shutterstock

Kolmandik Soome lastest saab RSV nakkuse oma esimesel eluaastal ja osa neist vajab haiglaravi. Enamik neist on põhimõtteliselt terved lapsed, kellel puuduvad spetsiifilised RSV riskifaktorid, kirjutab mediuutiset.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708