Autor: Meditsiiniuudised • 31. oktoober 2023

Uuring: Endometrioos tõstab munasarjavähi tekke võimalust kuni kolm korda

Hispaania Madridi 12. oktoobri haigla teadlaste hiljutise uuringu andmeil suurendab endometrioos munasarjavähi tekke võimalust kuni kolm korda.
Endometrioos põhjustab naistele mitmesuguseid vaevusi.
Foto: Shutterstock

128 miljoni naise andmeid hõlmanud uuringut esitleti mullu septembris Hispaania meditsiinilise onkoloogia seltsi kongressil, ent teadusajakirjas seda veel avaldatud ei ole. Uuringu ühe autori, günekoloogiliste ja rinnakasvajate osakonna onkoloog Ainhoa ​​​​Madariaga sõnul on mainitud haiguste vahelist seost välja toodud varemgi ja metaanalüüs näitas, et endometrioosi põdenud naiste risk haigestuda munasarjavähki oli kaks korda suurem kui teistel, kirjutab El Pais.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099