Autorid: Marin Soomets, Raigo Jahu • 1. november 2023

Mida arvavad eri ühingud peatsest juubilarist õdede liidust ja õendusega seonduvast?

Et õe tööd väärtustatakse märkimisväärselt enam ja teadlikkus õe pädevusest ja rollist on suurem kui kunagi varem, ent tervishoid on meeskonnatöö, uurisime teistelt ühendustelt arvamust 9. novembril sajandat sünnipäeva tähistava Eesti Õdede Liidu tegevuse, koostöö ja õendusega seonduva kohta.
Teistel ühingutel jätkub õdede liidu kohta vaid kiidusõnu.
Foto: Terje Atonen

Eesti Ämmaemandate Ühingu presidendi Liis Raagi sõnul on õe kutsel väärikas ajalugu ning õe töö on märkimisväärselt enam väärtustatud ja teadlikkus õe pädevusest ja rollist on suurem kui kunagi varem suuresti tänu õdede liidu eestvedamisele.. "Õdede liit on tabanud naelapea pihta, toetades ja tähtsustades õdede õpet ning teadus- ja arendustööd – need on kutseala eduka arengu möödapääsmatud tegurid," ütles ta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099