Autor: Kristiina Käit • 6. november 2023

Lätis on ELi suurim oodatava eluea sooline erinevus, väikseim Prantsusmaal

Eurostati värsked andmed kinnitavad, et Euroopa Liidus elavad naised meestest kõige kauem Lätis – vahe on 9,8 aastat. Väikseim lõhe meeste ja naiste oodatava eluaea vahel on Prantsusmaal, kus vahe on 2,3 aastat naiste kasuks. Eestis on vastav näit 8,7 aastat.
Oodatav eluiga tõusis ELis suhteliselt ühtlases tempos kuni 2019. aastani, mil see sündides oli 81,3 aastat.
Foto: Shutterstock

Andmed kinnitavad trendi, mis on olnud märgatav juba mitu aastat. Lätlaste keskmine eluiga on suhteliselt lühike, kuid meeste ja naiste eluea erinevus on kümmekond aastat, kirjutab Läti rahvusringhääling.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099