Autor: Margot Vent • 8. november 2023

Loe, mida soovitas Hispaania kirurg opereeritud soomlasel teha lahti läinud haavaga

Ehkki paljud soomlased käivad iluoperatsioonidel välismaal, ei pruugi need Soome üldkirurgi Heidi Lilja kinnitusel alati hügieenilised olla. Doktori sõnul on ta patsientidelt kuulnud nii õmblusniidi hammastega katkestamisest kui ka soovitusest hoida lahti läinud haava avatuna kikerherne abil.
Soome üldkirurg Heidi Lilja.
Foto: mtvuutiset.fi

Lilja kinnitusel on ta täheldanud, et välismaiste iluoperatsioonide puhul võivad erineda nii lõikamise kultuur kui ka tegevusmallid. Seetõttu manitseb ta välismaale protseduuridele minejaid eelnevalt hoolikalt riske välja selgitama ning tuletab meelde, et patsiendikindlustus ja tarbijakaitse välismaal, isegi Eestis, ei kehti, kirjutab mtvuutiset.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708