Autor: Kristiina Käit • 13. november 2023

USAs tehti mehele maailma esimene terve silma siirdamine

New Yorgi NYU Langone Healthi kirurgide meeskond tegi maailmas esimese eduka silma siirdamise elavale inimesele, operatsiooni käigus tegid kirurgid ka osalise näosiirdamise.
Fotol: mehe silm (pilt on illustreeriv).
Foto: Wikipedia

46aastane Arkansases elav sõjaväeveteran Aaron James töötas kõrgepingeliinimehaanikuna, 2021. aasta juuni öösel kolleegidega Mississippis töötades juhtus temaga õnnetus – ta nägu puudutas kogemata pingestatud juhet. 7200-voldine elektrilöök põhjustas ulatuslikke vigastusi mehe näole ja vasakule silmale, kogu ninale ja huultele, vasakule põsepiirkonnale, lõuale ja vasakule käele, kirjutab CNN. Vasak käsi amputeeriti.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708