Autor: Peep Sooman • 17. november 2023

Kardioloog andis välja raamatu: Terviseteadlikkus on kasvanud, aga puudujäägid lohisevad järel

Küsimustele vastab äsja raamatu välja andnud Tartu Ülikooli Kliinikumi kardiokirurgia osakonna kardioloog-õppejõud dr Priit Tammjärv. Juttu tuleb inimeste terviseteadlikkusest, kui tervislikult elavad eestlased ja mida saaks riik teha inimeste tervise edendamiseks.
Tartu Ülikooli Kliinikumi kardiokirurgia osakonna kardioloog-õppejõud dr Priit Tammjärv.
Foto: Peep Sooman

Umbes kaks kolmandikku surmadest on meditsiinilises mõttes enneaegsed ehk need võiksid aset leida palju hiljem, kui inimesed ise endale kroonilisi ja raskeid haigusi ei tekitaks. Heaoluühiskondades, kuhu kuulub maailma mastaabis ka Eesti, see suhtarv ainult kasvab.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708