Autor: Kristiina Käit • 24. november 2023

Kahe emakaga Alabama naine saab kaksikud

Kui kahe emakaga sündinud Alabama naine jäi neljandat last ootama, selgus kaheksandal rasedusnädalal, et tulemas on kaksikud ja rasedus on mõlemas emakas. Juhtumiuuringud hindavad, et mõlemas emakas korraga last kandvaid naisi on ligikaudu üks kahest miljardist.
Juhtumiuuringud hindavad, et mõlemas emakas korraga last kandvaid naisi on ligikaudu üks kahest miljardist.
Foto: Shutterstock

Alabamas elava Kelsey Hatcheri neljas rasedus algas nagu enamik teisigi: menstruatsiooni ärajäämisega, kodune rasedustest osutus positiivseks. Kaheksandal rasedusnädalal läks ta arsti vastuvõtule, kus ultrahelitehnik tuvastas raseduse algul ühes emakas. Seejärel meenus Hatcherile öelda tehnikule, et tema anatoomia on veidi erinev, nimelt on tal kaks emakat. Ultrahelitehnik vaatas ka teist emakat ning tuvastas veel ühe loote, kirjutab CNN.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099