Autor: Kristiina Käit • 27. november 2023

Uuring: Soomes võivad aastaajad mõjutada imikute und

Soome kliinilise neurofüsioloogia spetsialisti väitekirjast selgus, et imikud on valguse muutuste suhtes tundlikumad kui väikelapsed. Samuti selgus uuringust, et kevadine suveajale üleminek nõrgendab imikute und.
Uuringu tulemused näitasid, et kevadise kellakeeramise tõttu langes 8-kuuste imikute une kvaliteet.
Foto: Shutterstock

Värske Tamperes tehtud uuring leidis seose beebide uneharjumuste ja aastaaegade vahel. Kliinilise neurofüsioloogia spetsialist Anja Kärki leidis oma doktoritöös, et Soomes ei saa beebide und uurides tähelepanuta jätta aastaaegu, kirjutab yle.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099