Autor: Meditsiiniuudised • 29. november 2023

Tartus tuleb konverents südamehaigustest vähidiagnoosiga patsientidel

Eesti kardioloogide seltsi (EKS) onkokardioloogia töögrupp korraldab neljapäeval Tartus konverentsi vähidiagnoosiga patsientide südamehaigustest. Sellel saab ülevaate kaasaegse vähiravi põhimõtetest ning onkoloogilise patsiendi südamehaiguse riski hindamise, ennetamise ning vähist või vähiravist põhjustatud südame-veresoonkonna kahjustuste ravi võimalustest.
Doktor Märt Elmet.
Foto: Meditsiiniuudised

EKSi president, Tartu ülikooli kliinikumi vanemarst-õppejõud Märt Elmet ütles ürituse tausta avades, et vähk on muutunud fataalsest haigusest seisundiks, millest on tõhusa raviga võimalik tervistuda või mille levikut organismis õnnestub sageli edukalt ohjata. "Paraku võivad nii vähil endal kui ka onkoravimitel olla tõsised kardiovaskulaarsed kõrvaltoimed, mis mõjutavad patsiendi prognoosi. Kardioloogide roll on neid kahjustusi ennetada ja ravida ning selle tegevuse edukus eeldab head arusaamist vähiravi arengusuundadest," selgitas doktor.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099