Autor: Kristiina Käit • 30. november 2023

Suurbritannias leiti uus seagripi tüvi inimesel

Seagripi tüve A(H1N2)v-nakkus tuvastati Põhja-Yorkshire'i perearstikabinetis rutiinse gripi sõeluuringu käigus, hetkel uurivad tervishoiuametnikud esimest Suurbritannias kinnitatud uue seagripi tüve juhtumit.
Suurbritannias leitud nakkus erineb pisut hiljutistest seagripi juhtudest kogu maailmas.
Foto: Shutterstock

Ametnike sõnul olid patsiendil hingamisteede sümptomid, haigus oli kerge kuluga ja patsient oli täielikult paranenud. Teadaolevalt ei ole ta sigadega töötanud ja uuritakse, kust nakkus pärines ja selle ohtu inimeste tervisele, kirjutab BBC.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099