Autor: Meditsiiniuudised • 4. detsember 2023

Poiste HPV-vastane vaktsineerimine sai Eestis rohelise tule

Sotsiaalministeeriumi juures tegutsev immunoprofülaktika ekspertkomisjon soovitab inimese papilloomiviiruse (HPV) vastast vaktsineerimist võimaldada ka poistele. Eestis saavad kõik 12-18aastased noored vaktsineerida järgmise aasta veebruarist.
Eestis saavad järgmise aasta veebruarist end tasuta HPV vastu vaktsineerida kõik 12-18aastased noored.
Foto: Shutterstock

Lisaks pakutakse kõigile 15-18aastastele tagantjärele tasuta vaktsineerimise võimalust, teatas sotsiaalministeerium. Seega saavad Eestis järgmise aasta veebruarist tasuta vaktsineerida end HPV vastu 12-18aastased noored, kes seda tahavad. Täiendavalt soovitab komisjon muuta senise HPV vastase vaktsineerimise skeemi kahedoosilisest ühedoosiliseks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099