Autor: Meditsiiniuudised • 6. detsember 2023

Venemaa valitsus tahab keelata abordi tegemise eratervishoiuasutustes

Üha enam Venemaa poliitikuid on hakanud sõja ajal venelannasid süüdistama liiga väheste laste sünnitamises ja valitsus valmistab ette seadust, mis keelab abordi tegemise kõigis riigi eratervishoiuasutustes. Tuleva aasta septembris jõustub riigis seadus, mis muudab SOS-pillid retseptiravimiks.
2011. aastast saab Venemaal aborti teha 12. rasedusnädani, vägistamise korral kuni 22. nädalani.
Foto: Shutterstock

Kaliningradist pärit naistele ning soo- ja seksuaalvähemustele psühholoogilist ja juriidilist tuge pakkuva organisatsiooni Feminitive Community asutaja Daria Jakovleva usub, et võimud tahavad avalikkuse tähelepanu emotsionaalsele abordidebatile suunata, et varjata kaotusi rindel, vahendas yle.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099