Autor: Kristiina Käit • 21. detsember 2023

Ravimikonverentsilt: Ravimitele kulutatud iga sent peaks tervisekasu tooma

Meditsiiniuudiste novembris toimunud ravimikonverentsi vestlusringis osalenud tõdesid, et uute ravimite Eestisse saamisega tuleb tegeleda, aga raha on alati palju vähem kui soove.
Vestlusringis (vasakult): Meditsiiniuudiste peatoimetaja Kadi Heinsalu, ravimiameti peadirektori asetäitja Ott Laius, puuetega inimeste koja huvikaitsenõunik Katrin Nugis, Roche Eesti hinnastamise ja rahastamise valdkonna juht Marika Lepaste, arstide liidu esindaja ravimikomisjonis kardioloog Lembi Aug ning tervisekassa ravimite ja meditsiiniseadmete osakonna juht Erki Laidmäe. Ekraanil on AstraZeneca Eesti korporatiivsuhete- ja arendusjuht Hanno Püttsepp.
Foto: Meeli Küttim

Vestlusringis osalenud ravimiametnikud ja arst leidsid, et võimekus osta rohkem kalleid ravimeid ei saa olla eesmärk omaette. Uusi ja innovaatilisi ravimeid on hea juurde saada, kuid nendest saadav kasutegur peab võrreldes olemasolevate soodushinnaga ravimitega olema hästi hinnatud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099