Autor: Kristiina Käit • 27. detsember 2023

Vaid viiendik uimastiravil olevatest soomlastest õpib või töötab

Soome statistika kohaselt kogevad uimastisõltuvusega inimesed eelarvamusi ja diskrimineerimist ning jäävad kergesti töö- ja õpinguelust kõrvale. Enim tekitavad uimastiravi klientidele probleeme opioidid.
Soome statistika järgi ei osalenud 2022. aastal 79 protsenti uimastiravi klientidest tööelus, samuti nad ei õppinud.
Foto: Shutterstock

Soomes ei osalenud 2022. aastal 79 protsenti uimastiravi ja -rehabilitatsiooni klientidest tööelus ega õpingutes. Üheksa protsenti klientidest olid kodutud. Üksi elas 73 protsenti klientidest ning veidi enam kui pooled (53%) olid lõpetanud vaid põhikooli, kirjutab mediuutiset.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099