Autor: Margot Vent • 11. jaanuar 2024

USA uuring: pandeemia ajal kirjutati välja miljoni võrra rohkem ATH ravimite retsepte

Ameerika Ühendriikides avaldatud värske uuringu tulemustest ilmneb, et COVID-19 pandeemia ajal kirjutati Ameerikas välja miljoni võrra rohkem ATH ravimite retsepte. Eelkõige paistis kasv silma kahes patsiendigrupis.
Ameerikas kirjutati pandeemia ajal välja miljoni võrra rohkem ATH ravimite retsepte.
Foto: Shutterstock

Kolmapäeval ajakirjas JAMA avaldatud uuringu kohaselt kirjutati Covid-19 pandeemia esimese kahe aasta jooksul välja ligikaudu 5,9 miljonit uut stimulantide retsepti, mis on ligikaudu 700 000 (14%) võrra enam kui kahe aasta jooksul enne pandeemia algust. Muude ATH ravimite uute retseptide arv hüppas 2020. aasta aprillist 2022. aasta märtsini võrreldes kahe eelnenud aasta sama perioodiga 32% – peaaegu 1,4 miljonile retseptile. Eriti kasvas noortele täiskasvanutele ja naistele väljakirjutatud retseptide arv, vahendas CNN.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099