Autor: Margot Vent • 22. jaanuar 2024

SOOME UURINGUD: 38% sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonna töötajatest tunneb töövõime langust

Soome töötervishoiu instituudi mulluste uuringute kohaselt tunneb 38% ligi 70 000 küsitletud Soome sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonna töötajast töövõime langust ning seda, et neilt nõutakse ebapiisava aja jooksul ebamõistlikult palju tööd.
Töövõime langus võib kaasa tuua hilisema töövõimetuse.
Foto: Shutterstock

Instituudi teadusprofessori Jaana Laitise hinnangul on protsent niigi tööjõupuuduses vaevleva valdkonna kohta liiga suur, ennustades tulevast töövõimetust. Töötajate töövõime langus olevat ennekõike potentsiaalne risk patsiendi turvalisusele, ent töövõimeliste inimeste arvust sõltuvat kogu sotsiaalkindlustusreformi eesmärkide saavutamine, vahendas Helsingin Sanomat.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099