Autor: Margot Vent • 24. jaanuar 2024

Soomes laseb üha rohkem inimesi põlve- või puusaliigese välja vahetada eratervishoiuasutuses

Ehkki enamik Soome umbes 24 000 põlve- ja puusaliigese asendusoperatsioonist tehakse riiklikus tervishoiusüsteemis, pöördub üha enam patsiente selleks eratervishoiuasutusse. Eesti tervisekassa saab jagada riikliku süsteemi arve.
Soomes on puusa- või põlveliigese erameditsiiniasutuses vahetamine viimastel aastatel kasvanud.
Foto: Shutterstock

Sealse tervise ja heaolu instituudi (THL) värske statistika kohaselt tehti 2022. aastal kaheksa protsenti põlve-, puusa- ja õlaliigese asendusoperatsioonidest eratervishoiuasutustes. 2020. aastal oli see osakaal neli protsenti, vahendas yle.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099