Autor: Margot Vent • 24. jaanuar 2024

Soomes plaanitakse tubakaseadust muuta nii, et nikotiinipatjade müüki hakataks piirama nagu tubaka müüki

Soomes valmistatakse ette tubakaseaduse muudatusi, mis laiendaksid nikotiinipatjade müügile tubaka müügiga sarnased piirangud. Ehkki patjade tervisemõju on uuritud vähe ja tulemused on vastuolulised, kasutavad neid nii täiskasvanud kui ka noored. Ka meil on patjade tarvitamine noorte meeste seas üsna levinud, ent nendega seonduv osaliselt reguleerimata.
Nikotiinipadjad on üsna populaarsed nii Soome kui ka Eesti noorte meeste seas.
Foto: Shutterstock

Soomes tõstis nikotiinipatjade tubakamaksu alla siirdumine nende hinda karbi kohta umbes 2,5 euro võrra, ent tarbija hakkab hinnaerinevust ilmselt märkama alles suvel, kui müüjate vanad varud on lõppenud. Maksu eesmärk on koguda riigile maksutulu ligikaudu 50 miljonit eurot ja edendada soomlaste tervist, kirjutas Helsingin Sanomat.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099