Autor: Margot Vent • 25. jaanuar 2024

Terviseamet prognoosib gripiga seotud haigusjuhtude ja hospitaliseerimiste arvu langema hakkamist lähinädalaiks

Terviseameti COVID-19 ja teiste ülemiste hingamisteede nakkushaiguste ülevaatest selgub, et amet prognoosib gripiviirusega seotud haigusjuhtude ja hospitaliseerimiste arvu aeglast langema hakkamist lähinädalaiks. Hooajal hospitaliseerituist on vaktsineeritud olnud vaid ligi kaheksa protsenti.
Möödunud nädalal lisandus 538 gripijuhtu.
Foto: Shutterstock

Möödunud nädala jooksul registreeriti 2914 ägedate respiratoorsete nakkuste haigusjuhtu, neist 40% kuni 14aastastel lastel. Lisandus 538 gripijuhtu, millest 238 olid laboratoorselt kinnitatud. Ägedate respiratoorsete haiguste tõttu arstide poole pöördunute ja gripiviirusega seotud haigusjuhtude arv püsis stabiilne kõikides vanuserühmades. Üheaegselt ringlevad A-gripiviiruse alatüübid A(H1N1)pdm09 ja A(H3N2), ent kinnitatud on ka neli B-gripiviiruse juhtu.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099